2166082.jpg

Hieman hämäräperäinen kuva, mutta tässä harjoitellaan paikallaan oloa Active Dogin hallilla. Nyt on käyty toko/agility -kurssikin loppuun . Viimeisellä tunnilla meillä oli kuvaajana Nenna mukana ja hän otti videolle meidän harjoitukset. Siitä voin nyt katsoa miten minä käyttäydyn ja ohjaan koiraa. Eka katsomalta voin kyllä sanoa, että paljonpa on vielä ohjaajalla opittavaa. Minun pitää ainakin oppia käyttämään enemmän käsiä. Niillähän sitä pitäisis näyttää mihin seuraavaksi koiran tulisi mennä. Ujohan kyllä tekisi kaiken oikein :-). Otettiin vimppa tunnilla mm. pakkovalssia.

Vuoden vaihteessa saamme käydä itsenäisesti harjoittelemassa hallilla. Tosin Mari antoi kolme treeniohjettakin meille. Aika hienoja ratoja, joita voimme opetella. Tammikuussa alkaa jälleen uusi kurssi. 

Tänään kävin treenaamassa ja Ujo menee jo hienosti putkeen. Otinkin sitä kolmella eri muotoisella putkella molemmista suunnista ja ohjaamalla sekä oikealta että vasemmalta puolelta. Ja kerran otin hypyn ja sen jälkeen käsky putkeen ja koira meni kuin ajatus. Hyppyjä otin treenamalla lauantain tunnilla käytyjä asioita ja se menikin ehkä jo paremmin kuin silloin. Muista Raija peruuttaa.....Kepitkin Ujo otti jo oma-aloitteisesti kiertämällä, ei enää tarvinnut taluttimesta ohjausta.

Ja tarina jatkuu. Maanantaina oli yhteiset treenit ja otimme Marin ohjeistuksen mukaan esteitä. Ujolle oli pituuseste ihan uusi. Aluksi se meni sen ihan hyvin, mutta sitten, kun mukaan tuliki hyppy ja pituus Ujo alkoi ohittaa pituusestettä tai jumittui kokonaan esteen taakse. Siinä meillä onkin ongelma, kun Ujo ei ymmärrä mitä pitää tehdä niin se vaan istuu eikä suostu liikkumaan. Miten ihmeessä saa tilanteen laukeamaan?  Pussiin Ujo meni ihan mukavasti, piti ihan vähän auttaa vielä nostamalla pussin reunaa. Ihan vain valoviirun verran.

Keskiviikkona kävin itsenäisesti taas harjoittelemassa yksittäisiä esteitä tai parin esteen sarjoja. Hyppyjä ja hyppy ja putki. Otin myös yksistään pituusestettä. Tällä kertaa minulla oli lelu taskussa ja leikimme välillä. Ja Ujo sai pari kertaa palkaksi putken jälkeenkin lelun. Täytyy muistaa vielä leikkiä kakaran kanssa tunneillakin. Onhan se vasta 9 kk. Treenasimme reilun puoli tuntia ja minä olin ihan puhki! Se oli niin täyttä harjoitusta, kun muita ei ollut paikalla.