No, niin olimme siis vihdoinkin kotona. Siellä odotti isovillakoira Hely (Joiner´s Quality Afina Aretta), joka on 4 vuotta ja keskikokoinen villakoira Lumikki (Canmoy´s Cosmopolitan), joka on jo eläkeläinen (13 v.).
Lumikin näet tässä:

1706126.jpg

Tässä kuvassa on isovilla Hely, jota olen kouluttanut etsintäkoiraksi:

1709127.jpg

Kotona odotti  tietenkin myös avomieheni Timppa, joka ei niin kovin innostunut ollut uudesta pennusta. Hänen mielestään Lumikin olisi pitänyt saada viettää rauhassa vanhuus meillä, eikä pentu saisi kiusata sitä.
Pidin pentua kassissa ja tervehdin aikuiset koirat. Sitten annoin niiden haistella kassia ja lopulta otin pennun kassista ja pidin sitä sylissä. Hely haisteli sitä kiinnostuneena, Lumikki haisteli ja päätti, että tuo on nyt nähty ja poistui paikalta.
Päätin, että koirat saavat tutustua rauhassa ja luulin, että siihen menee aikaa ehkä pari - kolme viikkoa. Eniten minulla huolestutti Hely, sillä koirilla on reilusti kokoeroa ja Hely ei ole kovin sosiaalinen koira. Välillä istuin lattialla pentu sylissä ja silittelin ja hieroin Helyä samalla. Muutaman kerran otin Helyn sisällä taluttimeen ja kävelytin sitä ja syötin nameja ja pentu pomppi meidän vierellä. Lopulta uskaltauduin pitämään Helyä istumassa ilman kytkentää ja samalla syötin nameja sille (kourakaupalla) ja pentu (pieni riiviö) yritti houkutella Helyä leikkimään. Jouduin ottamaan pennun töihin mukaan, koska en saanut sille hoitoa järjestymään ja itsellä oli vielä viikko töitä ennen kesälomaa.
Pentu oli ollut meillä vain kolme päivää, kun aamulla olin pukemassa vaatteita päälleni ja pentu oli portin takana keittiössä ja isot koirat vapaana talossa. Jotenkin pentu oli saanut portin auki ja yhtäkkiä huomasin, että kaikki kolme oli eteisessä haistelemassa toisiaan. Lumikki, vanhus, komenteli, että täällä ei sitten pennut hypi silmille. Hely heilutti pennulle häntää ja yritti leikkiä. Ihanaa! Kaikki siis hyvin. Mitä minä turhaan huolehdin. Siitä hetkestä lähtien koirat ovat olleet vapaasti sisällä kodissa.
Aikuiset koirat ovat tottuneet nukkumaan yöt keittiössä, mutta pentu sai paikan makuuhuoneesta. Ehkä sekin joskus siirtyy keittiön puolelle. Ei siitä kyllä ole mitään haittaa makkarissa, se vain nukkuu rauhassa yöt.